- Det är inga problem - allt handlar om planering, säger Anne Nilsson som ensam lagar mat till alla skolbarn i Tuna.
När vi kommer är hon som bäst igång med att steka 500 köttbullar.
- Det syns att det är ett hantverk, de är ju inte riktigt runda, nästan ursäktar hon sig.
Behöver hon inte. Det här är perfekta köttbullar, lagom stora, lagom saftiga, lagom kryddiga med fin balans mellan vitpeppar och kryddpeppar. Jo, vi får provsmaka.
Himmelsvid skillnad
Möjligen är köttbullar just av den sort där smakskillnaden mellan hemlagat och fabrikstillverkat är himlavid.
En industriköttbulle bleknar i jämförelse med Anne Nilssons hemgjorda.
Tunabarnen tycker om när det är lite sting på käket och det där med att barn skulle vara så vana vid hel- och halvfabrikat att deras små smaklökar inte riktigt kan acceptera riktig mat, lagad från grunden, det köper hon inte riktigt, Anne Nilsson.
- Så är det i alla fall inte här. Barnen tycker om maten och man får höra "åh, så gott" och "tack" hela tiden.
Riktigt skolkäk
Skolmaten är jättegod. I varje fall om man har turen att äta skolmaten i Tuna, Storebro eller någon annanstans där maten lagas från grunden.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!