"Risk arenan måste flyttas snart"

Företagarna tycker det är fel placering. Kommunens förre markexpert Ingvar Bäckman befarar att kommunen och Vimmerby IF bygger in sig och tvingas flytta när industriområdet behöver växa. Det tror inte Magnus Budo Ericsson i VIF.

Vimmerby2009-05-14 06:18

- Det finns ingen detaljplan som medger industriområde. Den gällande planen slår fast att det ska vara friluftsområde, säger han.
Synpunkterna och åsikterna varierar rejält kring förslaget för hur kommunen och Vimmerby IF ska få till i första hand en konstgräsplan vid Ceosvallen.
Ett förslag som vår tidning kunde avslöja igår.
Men ännu vill ingen politiker bekräfta uppgifterna att kommunen ska gå in med fem miljoner och VIF med tre, att VIF ska arrendera området men äga byggnaderna och att övriga fotbollsföreningar i kommunen ska disponera 30 procent av tiden på den nya konstgräsplanen.
- Jag ligger lågt tills det är behandlat i nämnden och sanktionerat i kommunstyrelsen, säger Annika Carlson, m, ordförande i kultur- och fritidsnämnden där förslaget behandlades i arbetsutskottet i början av veckan.
I dag ligger samma förslag hos teknik- och servcienämndens arbetsutskott.

Fem miljoner i budget
Därefter ska det också till kommunstyrelsens arbetsutskott. Främst för finansieringens skull.
Några beslut om pengar är inte tagna alls ännu. Men i kommunens investeringsbudget för i år finns fem miljoner kronor avsatta till just Ceosvallen.
När detaljplanen antogs för ett par år sedan var särskilt företagarna kritiska till placeringen av fotbollsarenan mitt i industriområdet. Nu finns också frågor om kommunens ekonomi från det hållet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om