Sommarrestaurangen öppnar – men ännu ovisst om Royal

Sommarrestaurangen i Vimmerby är startklar för att slå upp portarna för ännu en säsong. "Vi hinner kanske inte till helgen, men senast nästa vecka är vi igång" säger krögaren Simon Sauma.

Mr Burger i Vimmerby öppnar igen inom kort. "Senast nästa vecka ska vi vara igång" säger Simon Sauma.

Mr Burger i Vimmerby öppnar igen inom kort. "Senast nästa vecka ska vi vara igång" säger Simon Sauma.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2024-05-14 06:00
undefined
"Det är fortfarande 50/50 om vi kan ha Royal öppet i sommar eller inte. Ambitionen är att hålla båda krogarna öppet", säger Simon Sauma.

Det handlar om Mr Burger, en av hans två restauranger/café i Vimmerby. Mr Burger har hållit stängt sedan i höstas. Men nu är det dags för en ny sommarsäsong.

– Det är till hundra procent klart att vi öppnar Mr Burger, men jag vet inte exakt när. Senast nästa vecka ska vi vara igång i alla fall, säger Simon Sauma.

Han har en stark tro på krogmarknaden i Vimmerby, speciellt sommarsäsongen. Ifjol tvingades han dock begränsa verksamheterna och bara ha en av dem öppen under årets kanske mest lukrativa månader.  Bristen på personal som på egen hand kunde ta ansvar för att driva en av serveringarna drev honom till det. Valet föll då på att ha Mr Burger öppet och lägga Royal Café&Bistro i dvala.

– Mr Burger ligger nära ALV och omsätter mycket mer än Royal på sommaren, motiverade han det valet.

undefined
Mr Burger ligga nära Astrid Lindgrens Värld och omsätter klart mer under sommaren än systerkrogen Royal Café & Bistro i centrum. Där prioriteras den i år igen om Simon Sauma bara kan ha en av krogarna öppet.

Situationen är den samma i år. Hur det blir med Royal i år är fortfarande en öppen fråga.

– Det är 50/50 mellan öppet eller stängt just nu, säger Simon Sauma.

Precis som förra året handlar det om den begränsade tillgången på personal som kan ta ansvaret för driften av åtminstone en av krogarna.

– Jag har i princip klart med en kille till Mr Burger, men det räcker inte. Det behöver vara minst två för att ta hela ansvaret. Löser vi det kommer familjen att driva Royal över sommaren. Det kan också bli att vi stänger Royal några veckor för att sen öppna igen om vi ser att det funkar med ansvariga och personal på Mr Burger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!