Risk att specialistläkare sparas bort

Specialistläkarmottagningarna i Vimmerby riskerar att komma i kläm när verksamheterna måste se över sina kostnader. Nu kräver kristdemokraterna att landstingsmajoriteten garanterar att verksamheten vid mottagningarna i Vimmerby får vara intakt.

Vimmerby2007-02-21 07:36

- Det finns indikationer på att vissa verksamheter hellre sparar i Vimmerby än på den egna mottagningen hemma i Västervik, säger Gudrun Brunegård, kd, i en kommentar till den interpellation hon nu ställer till Lena Segerberg, s, hälso- och sjukvårdsansvarigt landstingsråd.
Kristdemokraterna ser en risk att den sedan många år lovordade filialen för en rad specialistmottagningar som finns i Vimmerby kan komma att naggas i kanten.
På specialistmottagningen finns bland annat kirurgi, ortopedi, barnmedicin, gynekolog, öron-näsa-hals och ögonmottagning. Läkarna åker en eller ett par dagar i veckan ut från mottagningen i Västervik till filialmottagningen i Vimmerby. På det viset slipper patienterna att resa till Västervik och får sin specialistvård närmare hemma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om