"Risk att vård skärs bort"

Landstingets Hälso- och sjukvårdsförvaltning ligger runt 80 miljoner minus och behöver skära ned sina kostnader. Landstingsrådet Gudrun Brunegård, KD, befarar än en gång att specialistmottagningarna i Vimmerby hänger löst.
- Det har sagts mig rakt ut att man från klinikhåll anser att det skulle vara den enklaste metoden att spara, säger hon i ett utspel till vår tidning.

Vimmerby2012-08-15 06:17

Gudrun Brunegård vill inte peka ut vilka källor som lämnat uppgifterna till henne att besparingsgruppen tittar på neddragningar av specialistmottagningarna i Vimmerby.
- Inte mer än att det är på tjänstemannanivå och det som sägs är att de som jobbar med förändringsarbetet inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen tittar på att ta bort verksamhet som ligger utan för sjukhuset, säger hon.

Politiken släpper frågan?
Hon befarar också att beslut om sådana förändringar kan komma att tas på tjänstemannanivå.
- Det finns också signaler om att den politiska majoriteten i landstinget inte vill ta i frågan över huvudtaget, och risken är då att man överlåter avgörandet till tjänstemännen utan att göra någon politisk avvägning och det anser jag vara politisk feghet, säger Gudrun Brunegård.
Hon har tidigare ett antal gånger blåst liv i hot mot specialistmottagningarna i Vimmerby - än så länge finns de kvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om