Riskerar fyra år

Våldtäkt eller ej? Försök till våldtäkt eller ej? Sexuellt våld eller ej? Frågeställningarna var många och åtalspunkten som handlade om våldtäkt den mest kontroversiella då rättegången mot de fyra män som utsatt en 19-årig Vimmerbybo för en rad brott avslutades vid tingsstället i Västervik.

Vimmerby2007-02-02 07:42

Den av de tilltalade, en Vimmerbybo, som av åklagaren ansågs vara den som iscensatt den sexuella handling som åklagaren bedömer som våldtäkt förnekade i alla delar att något sexuellt kränkande skulle ha skett i 19-åringens bostad.
- Påståendet är lögn. Ingenting sådant har skett, sa den av de tilltalade som utpekats som den som krävt att han skulle bli "avsugen" av 19-åringen.
Kamraterna som var med i lägenheten vid tillfället sade sig inte ha sett eller hört något som kunde knytas till något våldtäktsförsök eller annan sexuell kränkning.
- Varför skulle målsägaren hitta på en sådan sak. Jag tror till hundra procent på målsäganden berättelse och att du ljuger, sa åklagare Bo Svensson och vände sig till den utpekade 23-åringen.
Den utpekade 23-åringen försökte dock med en egen analys om varför målsäganden skulle ha hittat på en så allvarlig sak.
- Jag tror han visste vilka konsekvenser det skulle få för mig och han ville straffa mig med att ljuga ihop den här historien, sa den tilltalade 23-åringen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om