Robin upptäckte lurig bensinstöld vid pumpen

Robin Åkesson märkte att någon stuckit in en skruvmejsel under pumphandtaget när han skulle tanka på en mack i Vimmerby och han misstänker att det rör sig om kreativa bränsletjuvar.

Under pumphandtaget hade någon kilat fast en skruvmejsel. "När man slår igen pumpen efter att man tankat åker de fram och tankar på ditt konto", säger Robin Åkesson, som upptäckte skruvmejseln.

Under pumphandtaget hade någon kilat fast en skruvmejsel. "När man slår igen pumpen efter att man tankat åker de fram och tankar på ditt konto", säger Robin Åkesson, som upptäckte skruvmejseln.

Foto: Robin Åkesson

Vimmerby2023-02-07 17:30

När Robin Åkesson skulle tanka på St1-macken vid Prästgårdsgatan i Vimmerby upptäckte han att någon hade blockerat pumpen med ett metallföremål.

– Ett par killar satt i en bil där och det satt en skruvmejsel under pumpen, jag misstänker att det var de killarna som satt dit den. När man slår igen pumpen efter att man tankat åker de fram och tankar på ditt konto, säger Robin Åkesson till Vimmerby Tidning.

Robin säger att han har sett samma sak flera gånger tidigare, bland annat vid den andra obemannade St1-macken på Södra Industrigatan, mitt emot Hotell Ronja. Efter händelsen publicerade han bilder på vad han sett i sociala medier och i kommentarsfältet fanns flera upprörda röster. Det gäller att vara försiktig när man ska tanka, menar Robin Åkesson.

– Folk har ofta bråttom och när de åker därifrån tankar någon annan för deras pengar, det måste ju vara stöld. Jag vet inte ens om det här fungerar, men jag såg ju att det var en skruvmejsel fastsatt där, säger han.

undefined
När Vimmerby Tidning pratar med St1:s kundservice är bensinstöld med hjälp av skruvmejsel ingenting de känner till.

Robin Åkesson har inte själv varit i kontakt med någon representant för bensinmackskedjan för att göra dem uppmärksamma på problemet och när Vimmerby Tidning ringer tar det stopp. 

– Oj! Jag förstår, men det är ingenting jag känner till eller har hört talas om tidigare, säger en telefonist hos St1:s kundservice.

• Vimmerby Tidning har sökt St1:s marknadsavdelning för en vidare kommentar i ärendet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!