Röda fåglar i skapande skola

Förekomsten av röda fåglar i Vimmerbytrakten lär öka innan oktober månad är över. Då deltar nämligen kommunens alla fyror i Skapandeskola-projektet på tema Sunnanäng.Roligt, men svårt, tyckte konstnärerna.Kompisarna Andrea Lundgren och Julia Karlsson bestämde sig för att göra en röd kolibri och en clownfågel.

Vimmerby2012-10-16 06:09


Fantasi ledde de föräldralösa barnen Anna och Mattias, som hamnat i grått elände hos bonden i Myra, till en ljusare värld där de fick det alla barn har rätt till; rätten att leka, rätten att äta sig mätta på det som är gott, rätten att vara älskade.
Fantasi är också till god hjälp nu i oktober när alla fjärdeklassare i kommunen deltar i Skapandeskola-projektet, ett samarbete mellan Astrid Lindgrens Näs och Kulturskolan.

Barn förr
Aktivitetsdagen är en del i att utveckla kommunens kulturgaranti och stärka den verksamhet som saknas i konst och bild.
- Utgångsmaterialet vi har att utgå från är ju fantastiskt - alla barn får se filmen Sunnanäng, som eleverna i Frödinge gjorde i ett tidigare elevprojekt 2007, säger Ing-Marie Fransson, bild- och filmpedagog på Kulturskolan, som håller i dagarna tillsammans med Astrid Lindgrens Näs pedagog och utställningsproducent Anneli Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om