Röda Korset satsar på jul i gemenskap

Det lackar mot jul. Gemenskap för vissa. Ensamhet för andra. Röda Korset drar sitt strå för att bryta den ofrivilliga ensamheten och har öppet på julafton.
- Ensamheten kan se ut på så många sätt. Vi hoppas att många tar chansen att komma förbi en stund, säger Lena Karlsson, ordförande i Vimmerby Röda Korskrets.

Vimmerby2014-12-02 07:39


Symötesgruppen har samlats på Röda Korsets Mötesplats Kupan. Prat och skratt över dignande lussebullefat, kaffekoppar och textilarbeten.
Ett 50-tal frivilliga Röda Korsare är engagerade i driften av secondhandbutiken och mötesplatsen, där man kan komma in på en kopp kaffe några dagar i veckan.
- Det är väldigt uppskattat och vi ser ju att de finns ett stort behov av en plats att träffas på. Ibland händer det att folk sitter här i flera timmar, säger Lena Karlsson, ordförande i kretsen.
Kupan har blivit navet, men kretsen har mycket annat på listan över verksamheter - de har deltagit i lotsningen av patienter under vaccinationen på hälsocentralen och just nu pågår julinsamlingen "Aldrig ensam" för fullt.
Under adventstiden ordnar medlemmarna aktiviteter på de olika orterna runt om i kommunen, för att sprida lite guldkant. Det kan vara adventskaffe på äldreboenden, utdelning av blommor och liknande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om