"Röda Tvättstugan" har blivit "Mötesplats Bullerbyn"

Många utlandsfödda ville ha en mötesplats där man kan träffas - och få praktisk hjälp och information. Flera tjänstemän och chefer på kommunen tyckte att det var hög tid att verka utanför stadshuset. Och lokal där dessa önskemål skulle kunna förenas, det fanns det.
- Röda Tvättstugan, men nu heter den Mötesplats Bullerbyn, säger Tobias Ragnarsson, samordnare på Arbetsmarknadsenheten, som fick äran att klippa invigningsbandet.

Många ville vara med när Mötesplats Bullerbyn invigdes igår. Politiker, föreningsfolk, involverade och boende i området.

Många ville vara med när Mötesplats Bullerbyn invigdes igår. Politiker, föreningsfolk, involverade och boende i området.

Foto:

Vimmerby2014-09-03 06:16


I folkmun har Röda Tvättstugan, centralt i bostadsområdet Norrgården på Bullerbygatan i Vimmerby, alltid hetat just Röda Tvättstugan. Ett epitet som inte lär gå att tvätta bort i första taget - men nu är lokalen officiellt "Mötesplats Bullerbyn". En mötesplats där alla kan träffas och umgås, få tips på fritidsaktiviteter och hjälp med vart man ska vända sig när man har problem med blanketter, eller allt möjligt.
Mötesplatsen har varit igång sedan juni och har redan haft 500 besökare, varav hälften barn. I går var det dags för invigning och Tobias Ragnarsson, samordnare på Arbetsmarknadsenheten i Vimmerby, var glad över att det så snabbt blivit verkstad av tankarna.
- Bakgrunden är en förstudie i syfte att hitta metoder för utrikesfödda kvinnor att komma närmare studier, arbete och självförsörjning. Ett antal utlandsfödda intervjuades och även tjänstemän och chefer på kommunen. Det visade sig finnas en enorm drivkraft, många önskemål och drömmar bland kvinnorna och alla hade ett gemensamt på sin önskelista - ett mötesplats där de kunde träffas, möta svenskfödda, få information om samhället och från föreningar, få hjälp till praktik och studier.
Det visade sig att även tjänstemän och chefer bättre ville nå ut med information till medborgarna och verka utanför stadshuset, där människorna finns.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om