"Rör inte vår skola"

Vad betyder en nedlagd skola? Beror på vem man frågar. För många föräldrar som berörs av majoritetens förslag om skrotade skolor betyder det att den kanske största pusselbiten i livspusslet trillar utanför kartongen.
- Många av oss har valt att bo i Tuna just för att det finns en bra skola här. Påsken har gått åt till att fundera över vad vi ska göra med våra liv och om man ska söka jobb på andra platser i landet, säger Johanna Haskett, en av många upprörda föräldrar.

Vimmerby2015-04-13 06:53


Förslaget om att lägga ner skolorna i Gullringen, Djursdala, Rumskulla och Tuna kom som en kalldusch.
- Nu har det sjunkit in. Men vi tänker ju på det här hela tiden. Det saknas framtidsvisioner i politikernas förslag. Om skolan läggs ner är jag övertygad om att Tuna blir en utflyttningsort, som långsamt kommer att försvinna, säger Emil Haskett.

Närmare 20 mil
Vi träffar ett gäng föräldrar i Tuna. Vardagslogistiken ser olika ut - flera bor utanför samhället, många jobbar i andra kommuner. Yngre skolbarn ska skjutsas till fritids innan skolan börjar, småsyskon ska till dagis. Redan idag lever många med tidiga morgnar, barn som ska purras i ottan och många mil i bilen. Någon har barn med särskilda behov.
- Vi är nog ganska ovanliga. Vi bor mitt i Tuna, jobbar båda i Vimmerby och har ungefär samma tider, säger Johanna Haskett.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om