Rörd Ahlerup fick stående ovationer

Under Mikael Ahlerups ledning har ALV slagit rekord efter rekord. När han gästade höstens sista God Morgon Vimmerby blev det också rekord.

ALV:s avgående vd Mikael Ahlerup var höstens sista gäst i företagsfrukosten God Morgon Sverige. Ahlerup intervjuades av Patric Engquist.

ALV:s avgående vd Mikael Ahlerup var höstens sista gäst i företagsfrukosten God Morgon Sverige. Ahlerup intervjuades av Patric Engquist.

Foto:

Vimmerby2013-12-12 07:18


120 åhörare tog sig till Stadsmästargårdens restaurang i Astrid Lindgrens Värld - och gav den avgående vd:n ett hjärtligt avtackande.
- Nu är det finito, sa en rörd Ahlerup som flyttar till Stockholm under nästa vecka.
Företagsfrukosten i Vimmerby kommuns regi har sett annorlunda ut i år. Konferencier Patric Engquist har intervjuat aktuella personer och i tisdags avslutades höstsäsongen med Mikael Ahlerup som lämnar jobbet som Astrid Lindgrens Världs vd efter elva framgångsrika år.
Samtalet kom att handla om den exceptionella utveckling som Astrid Lindgrens Värld haft under Ahlerups ledning, vikten av långsiktighet och mod och framtiden för sagoparken.
Ahlerup ville även lyfta fram det positiva med Vimmerby.
- Jag flyttade hit från Orsa, så för oss kändes det som att komma till en storstad. Ser man de positiva och bra sakerna så gör man också bra saker och det har hänt fantastist mycket i Vimmerby under de sista tio åren.

Avtackad av kommunstyrelsen
Ahlerup fick även frågan om vad han skulle göra om han vore kommunalråd.
- Jag skulle stänga av innerstan för trafik sommartid, satsa på alléerna från riksvägarna och in i Vimmerby och flytta reningsverket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om