Rotary höll frågestund med Glennfalk

Kommunens administration och anställningsrutiner kommer att nagelfaras. Precis som faktureringsrutinerna. Samarbetet med andra kommuner ska öka, kanske inom hela verksamhetsområden.

Vimmerby2010-10-19 06:29

- Jag kan tänka mig att sourca ut allt, det är bättre att verksamheterna börjar med ett vitt papper och förklarar varför de ska vara kvar som i dag, sade Micael Glennfalk, Vimmerbys blivande kommunalråd när han på måndagen var inbjuden till Rotary för att tala om uppdraget han tar över om 75 dagar.
Första frågeställaren efterlyste vad som står överst på att-göra-listan.

Anställnings-gåta
Glennfalk fokuserade på administrationen och anställningsrutinerna.
- Kommunen har beslutat ge avtalspension till drygt 40 personer, och 20-25 tjänster har tagits bort av andra skäl i olika verksamheter, innan det här inleddes fanns det 1 340 tjänster, efteråt var det 1 344! Det är en spännande gåta att lösa, precis som att VA-avdelningen med ett 20-tal anställa säljs ut till ett bolag, men inget görs åt administrationen på förvaltningen, sade han.
- Enligt delegationsordningarna har förvaltningarna långtgående möjligheter att själva anställa, och det här visar att helhetsgreppet inte finns, och det måste det ändras på, sade han.
Han har regelbundet kontakter med kommunchefen Carolina Leijonram.
- Vi fungerar mycket bra och kan bli ett bra team för Vimmerby, bedömer han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om