Roxx Media stämmer f d anställda

Roxx Media i Vimmerby har stämt tre tidigare medarbetare för avtalsbrott avseende brott mot lojalitetsplikten. Enligt stämningen, som var föremål för behandling i Kalmar tingsrätt förra veckan, har de tre tidigare anställda under senare delen av anställningen och under uppsägningstiden startat eget konkurrerande företag och plockat över såväl kunder som andra medarbetare från Roxx.

Vimmerby2005-11-21 07:53

Roxx stämmer dessutom de tre solidariskt på skadestånd på sammanlagt 900 000 kronor.
Grunden för tvisten och stämningen är brott mot lojalitetsplikten, som Roxx Media vill ha prövad i domstol. Roxx menar i stämningen, att lojalitetsplikten gäller under hela anställningstiden, det vill säga även under uppsägningstiden och innebär att arbetstagaren under denna tid inte får driva verksamhet i ett med arbetsgivaren konkurrerande företag och inte heller förbereda eller planera sådan konkurrerande verksamhet.
I stämningen skriver Roxx bland annat: "Svarandena har under anställningstiden i Roxx förberett och planerat bedrivandet av en konkurrerande verksamhet genom att bilda ett konkurrentföretag och åtagit sig uppdrag som styrelseledamöter i nya företaget. Svarandena har även till Roxx lämnat vilseledande och osanna uppgifter, såvitt avser sina verkliga förehavanden under anställningen men även sina planer för tiden därefter. Svarandena har därmed agerat i strid med den lojalitetsplikt som de haft att iaktta gentemot Roxx."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om