Roxx vann i tinget mot f d anställda

Att starta ett direkt konkurrerande bolag under anställning och inte upplysa arbetsgivaren om detta är ett brott mot den lojalitetsplikt som följer av anställningsavtalet. Det slår tingsrätten i Kalmar fast i den dom mot tre tidigare anställda vid Roxx i Vimmerby som avkunnades på fredagen.

Vimmerby2005-12-17 05:16

Domen blev ett hårt slag för de tre tilltalade som av tingsrätten görs solidariskt ansvariga för den skada de orsakat Roxx genom sitt illojala förfarande anser tingsrätten.
De tre skall solidariskt till Roxx utge 600 000 kronor samt ersätta Roxx för dess rättegångskostnader med 203 519 kronor.
- En skön seger, kommenterar en glad vd i Roxx Michael Glennfalk. För att folk ska förstå betydelsen av de tre anställdas agerande erkänner jag, att hade vi inte vänt verkningarna av agerandet i somras hade inte Roxx funnits i dag och drygt 70 personer varit utan arbete.
- Deras agerande, med tanke på den insyn de hade i Roxx, gjorde företaget genomskinligt med alla avtal i konkurrentens händer, säger Glennfalk.
I stämningen inför tingsrättens huvudförhandling i Västervik anförde Roxx, att de tre tidigare anställda uppträtt illojalt mot Roxx genom att under pågående anställning påbörja konkurrerande verksamhet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om