Rum med plats för känslor

Livsglädjens lövsal, lugnets lund, melankolins mossträdgård och hoppets ängar; trädgårdsrum fyllda av känslor inspirerade av Astrid Lindgrens författarskap. Om några dagar invigs andra kapitlet i trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs
- Vi kan omöjligt veta vad människor känner när de går in i de olika trädgårdsrummen, men det är viktigt att tala om vad vi haft för idé och vilka teman vi grundar arbetet på, säger Karin Eliasson, trädgårdsmästare och konstnärlig ledare.

Vimmerby2015-06-11 06:20


Nu tar man steget ut i utmarkerna på Astrid Lindgrens Näs. Bland lite vildvuxna dungar, gammal ängsmark och bortglömda fotbollsplaner har nya trädgårdsrum tagit form.
- Det ska kännas som att komma in i en annan värld. Vart och ett av rummen får gestalta olika känslor som stått som fond i Astrid Lindgrens berättelser, säger Karin Eliasson, trädgårdsmästare och konstnärlig ledare för trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs.
I Astrid Lindgrens författarskap ryms skiftande sinnesstämningar. Livsglädje, lugn och trygghet, men också melankoli, sorg och förtvivlan.
- Jag tror hon väldigt medvetet beskrivit vad det är att vara människa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om