Rumskullaaffären lever vidare

Rumskullaborna får behålla sin affär. Igår blev det klart med de nya ägarna Mikaela Rollborn, Rumskulla och Helena Arvidsson, Ingatorp.- Åh, så roligt. Det trodde jag faktiskt inte, säger kunden Elly Svensson.

Torbjörn Modig flankeras av sina efterträdare, t v Mikaela Rollborn och t h Helena Arvidsson. Foto: Janne Strömsten

Torbjörn Modig flankeras av sina efterträdare, t v Mikaela Rollborn och t h Helena Arvidsson. Foto: Janne Strömsten

Foto:

Vimmerby2012-10-03 06:11


Efter att Torbjörn Modig beslutat att lägga av som lanthandlare i Rumskulla var det nog många trodde att det skulle bli svårt att hitta någon som ville ta över.
Men det hela fick en snabb lösning. Igår fanns Mikaela Rollborn, Rumskulla och Helena Arvidsson, Ingatorp, på plats för att ta en titt på butiken de bestämt sig för att satsa på.
- Vi tycker själva att det gick fort. Men vi tror på det här, annars skulle vi inte göra det. Vi bor ju själva på landet båda två och känner för bygden.

"Gillar utmaningen"
I somras kastade de sig in i en liknande utmaning när kaféet på Valbacken i Ingatorp skulle läggas ner.
- Vi hade båda kafévana sedan tidigare och bestämde oss snabbt den gången också. Affären var klar en onsdag och på lördagen öppnade vi. Det har gått över förväntan.
Lite mera tid kommer det att ta innan de står i butiken i Rumskulla på allvar. Torbjörn Modig håller för fullt på med utförsäljning.
- Jag är överraskad, men väldigt glad. Det känns förstås skönt att affären får vara kvar.
Kunderna var förstås också glada.
- Jätteroligt. Det trodde jag faktiskt inte, så de är så välkomna, säger Elly Svensson som träffar på de nya butiksinnehavarna utanför affären.
Och Rumskullabon Ingela Gustafsson var också nöjd.
- Klart att man blir lite ledsen över att Torbjörn ska sluta, men skönt att butiken inte läggs ner. Det har ju varit affär i samma lokaler sedan 1800-talet och i vår familj är vi inne på femte generationen som handlar här.
Att driva lanthandel i ett litet samhälle är knappast att tälja guld med kniv. Men de nya ägarna är optimistiska.
- Vi har en bra kontakt i Vimmerby och via den kontakten kan vi få ner våra leverantörskostnader.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om