Rusning till begagnatmarknaden: "Kommer mer och mer folk"

Besökarna började att köa redan en timme innan den populära begagnatmarknaden "Allt för barn" öppnade på lördagsförmiddagen.

Begagnatmarknad i Mässhallarna i Vimmerby.

Foto: Jimmy Larsson

Vimmerby2024-10-20 08:00

När dörrarna till Mässhallarna slogs upp klockan tio gick kön ända ut på Södra Industrigatan.
– Varje år kommer det mer och mer folk, säger Linda Ogebrink från arrangörsstaben som berättar att det inte bara är Vimmerbybor som besöker storloppisen.

Enligt arrangörerna var det även besökare från orter som Kalmar, Vetlanda, Kisa och Västervik den här gången.

undefined
Michelle Vollmer från Överum med nio månader gamla dottern Ronja var på jakt efter kläder inför förskolestarten. Det var första gången de besökte begagnatmarknaden i Vimmerby. "Det finns mycket att titta på, men det är också mycket folk."
undefined
Linda Ogebrink tog betalt av Erik Gunnarsson från Hultsfred med 1,5-årige sonen Esping som köpte en leksakslastbil. "Vi har öppnat upp fler kassor, bland annat den här snabbkassan", säger Linda Ogebrink som konstaterade att begagnatmarknaden lockar mer och mer folk.
undefined
Kön till Mässhallarna ringlade sig lång när Begagnatmarknaden slog upp portarna klockan tio på lördagsförmiddagen. "Folk köade från klockan nio", säger Sara Rundberg Green från arrangörsstaben.
undefined
Isack Hubbard och Evelina Larsson ska bli föräldrar för första gången och letade efter kläder till barnet. De var nöjda med både priserna och upplägget på loppisen. "Det är ett jättebra initiativ och smidigt upplagt."
undefined
Agnes Malmström, Elly Wärnelius och Elliot Brånäng från klass 5B på Vimarskolan samlade in pengar till klassresan genom att sälja fika. De hade bakat allt från bullar till småkakor, muffins och chokladbollar.
undefined
Linnéa Magnusson med sjuåriga dottern Nova Karebrant letade bland annat efter ytterkläder och hade hittat en jacka. "Jag tycker om begagnatmarknaden. Man hittar alltid någonting", säger Linnéa Magnusson.
undefined
Oscar Andersson, här med dottern 1,5-åriga dottern Ofelia, var en av få män i Mässhallarna. Han tyckte att det var rörigt och mycket folk på begagnatmarknaden, som han besökte för första gången. "Jag blev medsläpad hit av sambon."
undefined
Michaela Holm från Södra Vi och Emelie Rydén från Storebro letade efter kläder till barnen. "Man kan göra många fynd och det är bra för miljön att allting återvinns."
undefined
Lisa Nordin från Lönneberga köpte några pussel och lite kläder till sina döttrar. Det var hennes första besök på begagnatmarknaden. "Det är otroligt mycket mer folk än jag trodde. Kul att det är bra uppslutning."
undefined
Madde Olsson med sjuåriga dottern Leonore Granström botaniserade bland kläderna, men egentligen var det leksaksavdelningen som lockade mest.
undefined
Helena Sandström passade 2,5-åriga barnbarnet Lilly medan hennes mamma gick runt och shoppade. Lilly var förtjust i ett litet terrängfordon som hon hittat bland leksakerna.
undefined
"Jag tycker att det är ett jättebra initiativ", säger Johanna Lindqvist, här med femåriga dottern Leia, om begagnatmarknaden. Själv köper hon i princip bara secondhandkläder, vilket hon menar är gynnsamt för både klimatet och plånboken.
undefined
Sara Rundberg Green och Linda Ogebrink är två av de fyra grundarna till begagnatmarknaden. "Vi älskar det och kommer inte att sluta någonsin tror jag", säger Sara som samtidigt berättar att det är stressigt när många besökare vill betala på samma gång.
undefined
Begagnatmarknaden började på lördagen och fortsatte på söndagen. Det var andra gången som evenemanget hölls i Mässhallarna, tidigare har man hållit till på folkhögskolan i Vimmerby.
undefined
Besökarna hade mycket att välja på i Mässhallarna. Det fanns allt från begagnade sportartiklar till kläder, böcker, leksaker och inredning.
undefined
Kanske hittade den här tigern en ny ägare under begagnatmarknaden? Flera mjukisdjur fanns till försäljning.
undefined
Det var kö ända ut på Södra Industrigatan när begagnatmarknaden öppnade på lördagsförmiddagen.
undefined
Begagnatmarknaden "Allt för barn" i Vimmerby.
undefined
Begagnatmarknaden "Allt för barn" i Vimmerby.
undefined
Begagnatmarknaden "Allt för barn" i Vimmerby.

Antalet säljare hade däremot minskats jämfört med i våras då det var över 140 stycken. Höstens upplaga av begagnatmarknaden hade 120 säljare, varav 20 procent var helt nya.

Även om arrangörerna gladde sig åt den stora tillströmningen av besökare menade de att det viktigaste är att begagnade saker återvinns.

– Det är fantastiskt om saker kommer till användning i en ny familj, säger Sara Rundberg Green som också ingår i arrangörsstaben.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!