Rusta om etableringen: "Har tittat på Vimmerby länge"

Under måndagen kunde Vimmerby Tidning berätta att Rusta tar över Coops tidigare lokal på Norrtullsgatan. "Det känns fantastiskt att få etablera i Vimmerby" säger Fredrik Ingemarsson, landschef på Rusta.

Rusta etablerar i Vimmerby. "Nu när Coop flyttade ut ville vi ta chansen. Det är cityläge, det är mycket handel runtomkring och Vimmerby har vi tittat på länge", berättar Fredrik Ingemarsson, landschef på Rusta.

Rusta etablerar i Vimmerby. "Nu när Coop flyttade ut ville vi ta chansen. Det är cityläge, det är mycket handel runtomkring och Vimmerby har vi tittat på länge", berättar Fredrik Ingemarsson, landschef på Rusta.

Foto: Naina Helén Jåma/TT

Vimmerby2022-07-05 12:00

När Coop valde att lämna Norrtullsgatan fanns det flera intressenter till lokalen. Tillslut valdes Rusta ut som ny hyresgäst och Fredrik Ingemarsson gläds åt det kommande etableringen. För Vimmerby har de sneglat på de senaste fem åren.

– I vår kartläggning om vart vi vill etablera oss har Vimmerby funnits med i diskussionen länge. Sedan gäller det att hitta rätt läge. Nu när Coop flyttade ut dök det upp en lokal som var väldigt intressant för oss. Den ligger centralt i Vimmerby och på det vi tycker är en riktigt bra marknadsplats, berättar han.

Vad gör Vimmerby attraktivt för er?

–Vi mäter alltid köpkraft, så dels är det business. I Vimmerby finns ett kundunderlag under hela året men kanske framförallt under sommaren då Astrid Lindgrens Värld drar kunder till orten. Sedan vill vi också ge våra kunder närhet till ett Rustavaruhus så att vi förtätar vårat varuhusbestånd.  Det gör vi egentligen varje år med fem till tio etableringar. I dagsläget ligger de närmaste varuhusen i Västervik och Oskarshamn. Så vi hoppas att även Hultsfredsbor och Mariannelundsbor kommer ta sig till varuhuset i Vimmerby när det öppnar.

Etableringen innebär mellan 12 till 15 nya arbetstillfällen. Och rekryteringen menar Fredrik Ingemarsson kommer starta direkt efter semestern. 

– Då börjar vi omgående med att lägga ut annonser. För vår del brukar det vara en mix av några som redan jobbar på Rusta och övriga som rekryteras externt. Så det kommer finnas chans även för Vimmerbybor som vill arbeta på hos oss.

Hur ser ni på konkurrensen i Vimmerby?

–Konkurrens finns det alltid i alla etableringar vi gör. Vi ser hellre att det finns handel och konkurrenter runt omkring oss. För handel föder handel. Så det är inget som vi räds för utan det ser vi bara positivt på. 

Öppningsdagen är satt till den 15 mars 2023. Att det dröjer drygt åtta månader menar Fredrik Ingemarsson handlar både om att hinna men också om tajmning.

– Det har att göra med iordningställande av lokal och att se till att vi hinner få dit alla varor. Plus att man vill öppna på en tid på året då det känns fördelaktigt för alla parter, både för oss och kunder. 

Finns det något som kan göra att ni backar från etableringen?

– Nej, det är signat och klart. Det finns ingen säkerhetsbroms på det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!