Rustar för ny manifestation

Förra året hölls uppror för landsbygden på 23 platser runt om i landet. Nu rustar föreningen Landsbygdsupproret för en ny manifestation.

Föreningen Landsbygdsupproret rustar för en ny manifestation.

Föreningen Landsbygdsupproret rustar för en ny manifestation.

Foto:

Vimmerby2016-02-15 14:22


- Vi har redan klart med 18 orter, däribland Vimmerby. Det finns definitivt lika stor anledning att protestera mot nedmonteringen av landsbygden nu som i fjol, säger Annica Johansson, köttbonde i Frödingehult utanför Vimmerby.


Föreningen Landsbygdsupproret hade nyligen sitt andra årsmöte och årets värdlän Kalmar hade förlagt mötet i Vimmerby. På plats i Vimmerby fanns representanter från hela landet och förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar diskuterades verksamhetsplanen för 2016.

- 2016 ser vi fram emot med blandade känslor. Det skulle inte behövas om gemene man handlade svenskt i sin matbutik, om fler flyttade ut till landsbygden och framför allt söker kontakt och kunskap med landsbygdens folk. Som det ser ut idag har vi inga bönder kvar om 15 år, och med dem försvinner maten, djuren, öppna landskap, vägunderhållet och generationer av värdefull kunskap, säger ordförande Erika Sörengård.

Läs mer i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om