Ryttarföreningen hotas av konkurs

Vimmerbyortens Ryttarförening har återigen hamnat i ekonomisk knipa. I ett brev till kommunen, där man vädjar om ett nytt akut lån, skriver man bland annat att föreningen sannolikt kommer försättas i konkurs på grund av sina skatteskulder.

Ryttargården som drivs av Vimmerbyortens Ryttarförening.

Ryttargården som drivs av Vimmerbyortens Ryttarförening.

Foto: Arkivfoto: Magnus Strömsten

Vimmerby2018-03-15 11:20
2015 beviljade Vimmerby kommun ett lån till Vimmerbyortes Ryttarförening på 200 000 kronor för att lösa föreningens akuta ekonomiska bekymmer.
I ett brev till kommunens utvecklingsavdelning ber man nu om ytterligare ett akutlån, den här gången på 150 000 kronor.
En stor del av de skulder som föreningen dras med är obetalda skatter och för ett par veckor sedan konstaterade Kronofogdemyndigheten att det inte fanns några utmätbara tillgångar hos föreningen.
”Ärendet bollas nu tillbaka till skattemyndigheten som förmodligen kommer sätta oss i konkurs”, skriver Vimmerbyortens Ryttarförenings styrelse i sitt brev till kommunen.
Mister lönebidrag?
Enligt föreningen har man vidtagit ett antal åtgärder för att minimera sina kostnader och få rätsida på ekonomin. Bland annat har man minskat personalkostnaderna, man har hästar ute till försäljning och planerar för nya intäktskällor inom ramen för sin verksamhet.
Skatteskulderna medför dock ytterligare problem för klubben.
”Eftersom vi ligger efter med skatter så kommer vi bli av med lönebidragen som vi har för vår kanslist och vaktmästare, om vi inte omgående kan reglera skulden. Detta skulle påverka ekonomin väldigt hårt”, skriver man.
Undermåligt ridhus
En stor orsak till föreningens dåliga ekonomi anser man är det ridhus man hyr av kommunen.
”Vimmerbyortens Ryttarförening var en gång en allmänt välkänd tävlingsplats som uppskattades av många. Tyvärr är den tiden sedan länge förbi, då vår ridbana och ridhus (läs ishall) inte håller måtten enligt Ridsportförbundet. Ska vi ha en tävling blir det väldigt låg nivå där anmälningsavgiften är låg men tyvärr kostar domare etc lika mycket”, skriver man.
För att komma till rätta med de akuta ekonomiska problemen vädjar nu föreningen bland annat om ett akutlån på 150 000 kronor av kommunen samt en höjning av det lån som snart är amorterat med 200 000 kronor.
Inga kommentarer
Vår tidning lyckades under onsdagen nå Ann Karlsson, kassör hos Vimmerbyortens Ryttarförening, som dock inte ville kommentera ärendet. Styrelsen har istället besluta att hänvisa till ett pressmeddelande som ska skickas ut under torsdagskvällen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om