S delar på uppdragen

Sossarna i Vimmerby satsar på ett tredelat ledarskap. Eva Berglund och Michael Svensson tar över två av Jan Henrikssons tre uppdrag. Han behåller rollen som kommunalrådskandidat.

Vimmerby2008-05-02 06:22

- Vi konstaterade att det är mycket jobb för en person och därför behöver de här uppdragen vara delade på flera personer, så den här nya organisationen har diskuterats fram och blev antagen på arbetarkommunens årsmöte, säger Eva Berglund.

Alla tre uppdragen
Tidigare hade Jan Henriksson samtliga tre uppdrag. Eva Berglund avfärdar att det skulle vara kritik mot hans sätt att sköta uppdragen som lett fram till rockaden.
- Nej, det finns inget sånt. Det är tidsmässigt svårt att hinna med att vara både vårt ansikte utåt som kommunalrådskandidat eller oppositionsråd, samtidigt vara ledare för fullmäktigegruppen och dessutom ordförande för arbetarekommunen, det är inte mänskligt att tvingas hinna med så mycket, säger hon.
Jan Henriksson ser på saken på samma sätt.
- Det blir betydligt bättre med den nya organisationen. Det var tufft med alla tre uppdraget och det blev vare sig hackat eller malet av det, säger han.
Därför blev den nya organisationen en slags treenighet där det heter att ingen av de tre aktuella posterna ska innehas av samma person.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om