S-förslag att spara på Näktergalen

1,7 miljoner kronor ska sparas bort på kultur- och fritidsverksamheten i kommunen. Det kommer drabba biblioteken, fritidsgårdarna, föreningarna och Kulturskolan. Inför nämndens beslut på måndag tar socialdemokraterna upp fajten med alliansens besparingsförslag.

Vimmerby2009-09-05 04:05

- Vi vill skära där det drabbar barn och ungdomar minst, alltså hellre dra ner på museet Näktergalen än på Kulturskolan, säger Lis Glennfalk, s, andre vice ordförande i nämnden.
Besparingskraven har hårdnat på kommunens verksamheter inom kultur och fritidsområdet. Det ursprungliga besparingskravet på 500 000 har vuxit till 1,7 miljoner kronor.
Enligt det förslag nämnden arbetsutskott lägger fram för nämnden på måndag ska största besparingen tas på ulturskolan, biblioteken och simhallen i Gullringen.
Socialdemokraterna står dock inte bakom det, utan går fram med ett eget förslag.
Där vill partiet som man tidigare förvarnat om hellre dra ner på museet Näktergal. Där tänker sig sossarna göra en besparing på drygt 700 000 kronor. På det viset avser man att minska besparingen på Kulturskolan till 250 000 kronor.
- Även om 1,5 tjänst försvinner på Näktergalen blir det ingen nedläggning utan basverksamheten kan finnas kvar, och de 250 000 vi vill minska på kulturskolan motsvarar en halvtidstjänst, vi vill behålla en tjänst för ett konstnärligt ledarskap för Kulturskolan, säger Lis Glennfalk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om