S-toppens hårda attack på SD

Daniel Nestor, ordförande för Vimmerby Arbetarekommun och för SSU i Kalmar län, går till hård attack mot Sverigedemokraterna och dess jämställdhetspolitik. ”Ska vi vara riktigt ärliga så bryr de sig inte ett dugg om att kvinnor våldtas i vårt land. Sverigedemokraterna är det största hotet mot jämställdheten och kvinnors rättigheter”, skriver han i ett Facebook-inlägg.

Vimmerby Arbetarekommuns ordförande, Daniel Nestor, anser att SD inte bryr sig ett dugg om att kvinnor våldtas i Sverige och att partiet är det största hotet mot jämställdheten. Anneli Jakobsson, SD i Vimmerby, kallar Nestors utspel för ”ren och skär smutskastning”.

Vimmerby Arbetarekommuns ordförande, Daniel Nestor, anser att SD inte bryr sig ett dugg om att kvinnor våldtas i Sverige och att partiet är det största hotet mot jämställdheten. Anneli Jakobsson, SD i Vimmerby, kallar Nestors utspel för ”ren och skär smutskastning”.

Foto: Pressbild/Jimmy Karlsson

Vimmerby2018-04-28 13:04

Det var Dagens Vimmerby som var först med att berätta nyheten om Daniel Nestors uppmärksammade Facebook-inlägg, som han skrev efter att ha läst en broschyr som Sverigedemokraterna lät distribuera i veckan. I den beskriver Sverigedemokraterna sig som ”Partiet för kvinnor”.
– De påstår sig vara något som de inte är. De har inte en politik som säger samma sak, säger Daniel Nestor till vår tidning.
– Sverigedemokraterna fokuserar endast på att straffen ska bli hårdare och utnyttjar den här frågan för att kunna debattera ännu hårdare om invandringen.

Står för inlägget
Daniel Nestor menar att man inte kan kalla sig för ett parti för kvinnor om man har ”sådana företrädare som Sverigedemokraterna har och med den konstiga kvinnosynen”.
Men betyder det att man är ett parti som inte bryr sig ett dugg om att kvinnor våldtas i Sverige?
– Nej. Men jag menar mer deras politik i stort – att den inte håller för att vara ett parti för tjejer. Varför kallar de sig då exempelvis inte för feminister? Det gör jag. Jag tycker att SD förbiser hela grundprincipen om hur vi kommer åt jämställdhetsproblemen, menar Nestor.
– Jag kan förstå om det finns de som blir upprörda, men jag står för det jag skrev, menar Daniel Nestor.

Får stöd av SSU
Daniel Nestor får också stöd för sitt Facebook-inlägg av SSU:s pressekreterare Pavlos Cavelier Bizas.
– Jag har läst hans inlägg och har inget att invända mot det.
Innebär det att det är SSU:s officiella ståndpunkt att SD är det största hotet mot jämställdheten i dagens samhälle?
– Jag tycker att Daniel på ett bra sätt har förklarat vad han menar.

”Smutskastning”
En som inte är lika överens om det är Anneli Jakobsson, Sverigedemokraterna i Vimmerby.
– Ett utspel från Daniel Nestor som mest tyder på en stor rädsla inför valet från hans sida. Det han säger är ren och skär lögn och smutskastning. Jag förstår ärligt talat inte vad han menar eller vart han vill komma. Man hade ju hoppats på en bättre ton i debatten, säger hon.
– Daniel är ju inte vem som helst heller, utan ledande inom Socialdemokraterna lokalt och i länet, och då tycker jag att man kan hålla en annan nivå. Jag har bjudit in honom till ett möte där jag kan dra vår sakpolitik för honom. jag hoppas att han svarar på det, säger Jakobsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om