S vill satsa betydligt mer

Sossarna vill att kommunens utvecklingskontor får ett exploateringskonto på nära två miljoner kronor.

Vimmerby2008-06-05 06:19

- Om det kommer ett företag i dag och det exempelvis behövs en markundersökning finns det inga pengar avsatta till sånt, utan då måste man gå hela vägen till fullmäktige för att hämta pengar ur deras kassa för oförutsedda behov, säger Jan Henriksson, s, när han motiverar utökningen av kommunstyrelsens ram i oppositionens skuggbudget som nu lagts fram för kommunstyrelsen.
Totalt växer kommunens budget med runt 27 miljoner kronor. Större delen av det, runt 20 miljoner, sätts av för lönehöjningarna nästa år. Resten ska stärka verksamheterna.

Mer än Alliansen
Sossarna vill generellt sett ge mera pengar i budgetramarna än vad Alliansen är villig att bistå med. Totalt rör det sig om fyra miljoner kronor mer.
Även i sossarnas skuggbudget är omsorgen den som får mest, trots att det blir några hundratusen mindre än i majoritetens förslag.
- De 400 000 kronor som skiljer är ytterst marginellt, vi vill trots allt skjuta till 5,9 miljoner till omsorgen, säger Jan Henriksson.
Andra nämnder där sossarna vill fylla på mer än vad den borgerliga majoriteten anser möjligt är teknisk- och servicenämnden med en miljon och kultur- och fritidsnämnden med lika mycket.
- Det är pengar vi anser ska användas till att bibehålla en hög servicenivå när det gäller städning av offentliga miljöer, blomsterarrangemang, gatuljus och motsvarande, samt att försöka ge föreningarna ett starkare ekonomiskt stöd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om