Så är elevrådets betyg på växelvis undervisning

Beslutet att låta högstadieeleverna komma tillbaka växelvis till skolan från och med nästa vecka får godkänt betyg av eleverna.

Växelvis undervisning fram till sportlovet för godkänt betyg av E#rik jigsved, elevrådets ordförande på vimarskolan.

Växelvis undervisning fram till sportlovet för godkänt betyg av E#rik jigsved, elevrådets ordförande på vimarskolan.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2021-01-20 14:55

– Det är viktigt att vi kan komma tillbaka till skolan växelvis. Det är ett bra beslut som det ser ut nu, säger Erik Jigsved som är ordförande för elevrådet på Vimarskolan.

Där har eleverna haft distansstudier sen den 1 december. Även före det hade några av klasserna på högstadiet undervisning på distans.

– Det har funkat bra än så länge, vi får ju jobbet gjort även om det är hemifrån, men det är svårt att få samma hjälp som man får av läraren när vi är på plats i skolan. Särskilt när det gäller support för att söka fakta, säger han.

Han tror att olika elever har olika inställning till distansundervisning.

– En del känner att det är mer slappt när man är hemma, men man måste göra det som ska göras i alla fall, och även om man saknar det sociala är det bra att vi inte träffats under den här tiden på grund av smittorisken. Men man vill ju hellre vara i skolan, säger han.

Nu har rektorer och skolchefer tillsammans med smittskyddsläkaren i Kalmar beslutat att eleverna ska återvända växelvis till skolan från och med måndag.

– Det tycker jag är ett bra beslut. Det gör att vi kan komma tillbaka till och börja komma in i de ordinarie rutinerna igen lite i taget, samtidigt som man är fortsatt försiktig mot smittorisken.

Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!