Så blir vädret under påskhelgen

Aprilvädret har gäckat oss med ömsom sol och ömsom snö. Men hur ser det ut att bli till påskhelgens ledighet? Vimmerby Tidning har pratat med meteorologen Ida Dahlström.

Det blir en bitvis solig påskhelg, men först väntar regn under onsdag och torsdag.

Det blir en bitvis solig påskhelg, men först väntar regn under onsdag och torsdag.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2022-04-11 10:51

För Vimmerbyborna som slog upp ögonen och öppnade gardinerna på måndagsmorgonen så bjöd vädret på blå himmel och solsken.

– Vi har ett lite högtrycksbetonat väder här idag och imorgon. Temperaturen kommer stiga lite grann, det kommer hamna på runt tio grader både idag och imorgon. Sen imorgon kommer det dra in en del moln senare på tisdagen, säger Ida Dahlström, meteorolog på SMHI. 

Dymmelonsdagen och skärtorsdagen bjuder på nederbörd.

– Under onsdag och torsdag har vi nederbörd som ska passera och för er del så handlar det om regn. Det kommer att följas av att det blir stabilisering och ett högtryck som växer in, så från långfredagen och lördag, söndag så blir det något kallare luft som förs ner, men det blir också torrt och tidvis rätt så soligt väder under helgen.

Den senaste veckan har det varit minst sagt omväxlande väder med snöfall, sol och kyla. Är det typiskt aprilväder eller har det varit ovanligt för årstiden?

– Det vi menar med aprilväder är att det blir väldigt ombytligt; ena stunden kan det vara värmande solsken och andra sekunden kan det vara snöbyar som kan dra in. Det har varit rätt så kallt, vissa dagar ligger temperaturen på under eller mycket under det normala, säger Dahlström och fortsätter:

– Det kommer att vara lite stigande temperaturer den kommande veckan och det är inte lika kallt. Men att det snöar i april är inget ovanligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!