Så går polisutredningen – efter den upptäckta kameran

För knappt två veckor sedan upptäcktes en kamera i ett av omklädningsrummen på gymnasiet. Sedan dess har polisen försökt hitta vem som är skyldig.

I början av oktober hittades en kamera i ett omklädningsrum på Vimmerby Gymnasium. "När vi fick del av kameran fanns det inget material på den", berättar Susanne Hafström vid polisen. Genrebild.

I början av oktober hittades en kamera i ett omklädningsrum på Vimmerby Gymnasium. "När vi fick del av kameran fanns det inget material på den", berättar Susanne Hafström vid polisen. Genrebild.

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Vimmerby2022-10-21 06:00

Det var den 6 oktober som en kamera hittades av en elev i ett av gymnasiets omklädningsrum. Kameran konfiskerades av polis och har sedan dess undersökts. 

– Det fanns inget sparat material i kameran. Sedan vad som varit tidigare, huruvida man har gjort något och sedan plockat ut ett minneskort, vet inte vi. Det går inte att säga om den varit i funktion eller inte, säger Susanne Hafström vid polisen.

Kan det ha skickats material digitalt från kameran?

– Jag tror inte det. Vi har haft tekniker som har tittat på den men jag uppfattade det inte som att det skickats material från den. 

Det är svårt att gå vidare med fallet, menar Susanne Hafström.

– Svårigheten är att hitta vem det är som har satt kameran där. Vi har ingen misstänkt för ärendet.

Kan ni komma vidare? 

– Inte som det ser ut nu. Det är för oklara omständigheter. 

Betyder det att ni kommer lägga ner utredningen?

– Så kommer det bli, det finns inte något spaningsuppslag i nuläget. Sedan kan det alltid ändrats om det kommer in nya uppgifter. 

undefined
"Mig veterligen har vi aldrig varit med om något sådant här tidigare", berättar Anders Eriksson, verksamhetschef på gymnasiet, angående upptäckten av en kamera i ett av omklädningsrummen.

På gymnasiet berättar verksamhetschefen Anders Eriksson att det inte har hittats fler kameror.

– Nej, det har vi inte och det skulle förvåna mig efter det som hänt, säger han.

Efter den här händelsen kommer det införas nya åtgärder.

– Det vi får göra är att ha rutiner tillsammans med lokalvård. Så att vi tittar överallt regelbundet. Och självklart prata med eleverna om de här sakerna med integritet och vad som är rätt och fel.

Polisen har ingen misstänkt till händelsen.
Polisen har ingen misstänkt till händelsen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!