Så gick det för Vimmerbys Lego Master

Sedan slutet av augusti har vi kunnat följa Vimmerbybon Sergio Jaenssons hårda kamp om vem som blir årets Lego Master i tv4. Nu har avsnittet äntligen visats där vi får se vilken plats han hamnade på.

Sergio Jaensson hamnade på fjärde plats i årets Lego Masters tillsammans med tävlingspartnern Leonard von Wolcker.

Sergio Jaensson hamnade på fjärde plats i årets Lego Masters tillsammans med tävlingspartnern Leonard von Wolcker.

Foto: Johanna Rotebäck

Vimmerby2022-10-10 12:07

I lördags visades avsnittet där Sergio Jaensson och hans lagpartner Leonard von Wolcker fick utmanas med att bygga en tolkning av en av gästdomare Sean Banans låtar. 

De fick mycket beröm för sitt bygge men tävlingsresan slutade där. De landade på fjärde plats och fick därmed tacka för sig. Det blev en placering som Sergio inte hade vågat hoppas på.

undefined
Sergio Jaensson hamnade på fjärde plats i årets Lego Masters tillsammans med tävlingspartnern Leonard von Wolcker.

– Jag är fruktansvärt nöjd att jag lyckades med det. Helt ärligt trodde jag inte att jag hade kunskapen för att ta mig till semifinal, men tydligen hade jag det.

Samma kväll som avsnittet visades börjande meddelanden trilla in till Sergio Jaensson från såväl familj som vänner och från föräldrar till eleverna på Vimarskolan där han jobbar. Meddelandena handlar om att folk är inspirerade av honom som person och att han får mycket beröm för sin insats.

I programmet valde Sergio att tala öppet om de ungdomsåren då han blev mobbad, om hur lego blev hans fristad då, men även hans väg framåt från det till något mer positivt.

Vad har du fått för respons på det?

– Framförallt från en förälder till en elev på skolan som hade haft det svårt men som hade börjat prata med sin mamma. Att jag kunde prata om sådant i tv hade varit inspirerade.

Sergio arbetar som elevassistent på Vimarskolan och har tidigare berättat att det var elever och hans flickvän som hade "tjatat på honom" att söka programmet. Det är många vuxna som barn lokalt som följt hans tävlingsresa i tv och sagt till honom att de hejar på honom.

Han lyfter att det numera inte är ovanligt folk uppmärksammar honom när han exempelvis är i mataffären i Vimmerby. Sergio Jaensson säger att det händer att barn tittar på honom och säger "kolla, det är han", en uppmärksamhet han tycker är rolig.

Du har inte fått avslöja hur det gick i tävlingen tidigare, hur har det varit?

– Det har varit hur svårt som helst. Det har inte lätt för det är många som säger att dem hejar på mig och jag har vant mig vid alla frågor. Det är både barn och vuxna som försöker luska. Jag reagerar inte ens själv på det.

undefined
Sergio Jaensson berättar att han gärna skulle vilja ställa upp i ett annat tv-program framöver. Om han skulle få frågan om att delta i "Bäst i test" hade han tackat ja direkt.

De enda som har vetat hur det gick, av naturliga skäl, är hans sambo som fick veta för att han kom hem från inspelningen efter sju veckor och hans chef som skulle få veta när han kunde återgå i arbetet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!