Han tog över det kända företaget i Vimmerby

Danska ägaren för Vimmerbyföretaget Ultra Tan AB, Henrik Marx, berättar om första året och varför han tycker att sola solarium är positivt för hälsan.

Henrik Marx berättar att de planerar att anställa en ny medarbetare i Vimmerby i början på 2023.

Henrik Marx berättar att de planerar att anställa en ny medarbetare i Vimmerby i början på 2023.

Foto: Privat

Vimmerby2022-12-04 20:15

Henrik Marx köpte Ultra Tan i början av oktober förra året. Företaget har funnits i Vimmerby i över 30 år och är en av Sveriges ledande leverantörer av solarium.

Marx berättar att en positiv del med att ta över företaget i Vimmerby är att den tidigare personalen har fortsatt i hans regi.

undefined
Henrik Marx berättar att de planerar att anställa en ny medarbetare i Vimmerby i början på 2023.

– Vi tycker det går bra och vi är nöjda, säger han.

I dagsläget är det sex personer som arbetar i Vimmerby men planen är att de ska bli fler. Henrik Marx säger att de ska påbörja rekryteringen av en ny medarbetare efter jul.

– Vi har faktiskt behov av mer personal.

Han säger vidare att de främst kommer leta efter någon lokalt som har rätt erfarenhet.

Att sola solarium kan vara en vattendelare – vissa tycker om det men andra säger att strålningen är farlig för hälsan. 

Vad anser du?

– Solning med förnuft är bra för hälsan. Om man solar sig för mycket är det inte bra men i solarium är det lättare att inte glömma bort tiden, säger Henrik Marx.

Han refererar till att Karolinska har studerat ett större antal kvinnor över tid för att mäta hälsa i relation till solning. De som inte väljer att sola eller besöka solarium har "samma dåliga hälsa som att röka tobak", menar han.

undefined
Ultra Tan AB i Vimmerby såldes i början av oktober 2021 till Henrik Marx som vanligtvis befinner sig i Danmark men som besöker företaget i Vimmerby varje månad.

I Vimmerby finns ett utbrett intresse för att sola solarium, menar Marx, och nästa år kommer Ultra Tan starta nytt inom vattenmassagesängar.

På frågan om hur företaget påverkas av rådande höga elpriser säger han att det påverkar kunden men att det inte oroar företaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!