"Jobb som passar flera olika grupper"

Ett 40-tal nya jobb på ett bräde i Vimmerby. Det väntas när butikskedjan Willys öppnar en ny butik i Vimmerby om ungefär 1,5 år.

Michal Ulatowski är sektionschef för arbetsförmedlingen i Kalmar län och han ser positivt på Willys etablering i Vimmerby. "Det är jobb som passar flera olika grupper", säger han.

Michal Ulatowski är sektionschef för arbetsförmedlingen i Kalmar län och han ser positivt på Willys etablering i Vimmerby. "Det är jobb som passar flera olika grupper", säger han.

Foto: Privat/Jessica Gow/TT

Vimmerby2021-11-24 15:45

– Det är en glädjande nyhet för arbetsmarknaden och ytterligare ett bevis för att Vimmerby växer och det ska gå att hitta den kompetens som behövs, säger Michal Ulatowski, sektionschef på arbetsförmedlingen när han får höra om nyheten av Vimmerby Tidning.

Arbetsmarknaden i Vimmerby ser i dag förhållandevis bra ut. Med en total arbetslöshet på 5,6 procent i oktober, det är 425 personer totalt, ligger Vimmerby klart under både rikssnittet (7,3) och snittet i länet (6,6). 

– Jag utgår från att de nya jobben är både heltid- och deltidsanställningar och även andra typer av anställningar som timvikarier som behövs, säger Michal Ulatowski.

Han ser flera grupper som kan passa bra för jobben som blir aktuella i den nya Willysbutiken.

– Det är jobb med inte alltför höga kompetenskrav. De lämpar sig bra för till exempel grupper som studenter som tar klivet ut från gymnasiet. Även nyanlända är en grupp som kan passa bra för den här typen av arbete och jag tror också att långtidsarbetslösa i Vimmerby får en bra möjlighet att komma ut arbete i och med den här etableringen, säger han.

 – Etableringen kan också komma att påverka konkurrenssituationen och att andra butiker tvingas minska på antalet anställda. Det är också en faktor i förlängningen.

– Vi är redo att medverka för att Willys ska hitta den kompetens som behövs och vi kommer att ta kontakt med både Willys och kommunen för en dialog om hur en rekrytering kan lösas, säger Michal Ulatowski.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!