Så kan Vimmerby bli "Kul i jul"

Vimmerby med omnejd kan få en ny säsong. December.
- Vi pratar inte om den förlängda sommarsäsongen, som så ofta annars. Nu handlar det om "kul i jul" hela december, med utgångspunkt i Astrid Lindgrens författarskap, säger Staffan Samuelsson, Oxgården, som jobbat i gruppen som tittat mera på julevent inom destinationen.
Och det finns massor av idéer på hur julsäsongen skulle kunna bli roligare både för Vimmerbybor och tillresta.

Vimmerby2015-01-28 07:44


Staffan Samuelsson, Oxgården, är en av deltagarna i gruppen som kollat Vimmerby ur ett juligt perspektiv inom ramen för Hållbar destinationsutveckling. I gruppen finns också representanter från Kalles Lek och Lattjo, Björbacken, kommunen och handelsutvecklaren Beathe Skaate.
- Den bild många har av Vimmerby nu är sommar och Astrid Lindgrens Värld. Det finns massor mer att erbjuda, ur ett barnperspektiv. Många associerar Astrid Lindgrens berättelser med jul, julen är viktig både hos Emil, Pippi, Bullerbyn och Madicken.
Första steget är att titta på det som redan finns, men presentera det på ett annat sätt i bland annat marknadsföringen.
- Ser vi utbudet som en chokladask har vi redan några godbitar i december. Vi har skyltsöndagen, Ingebo har sin julmarknad, Näs har sin, vi har Tomtenatta och Tomasmarknaden. Genom att paketera chokladbitarna i samma ask blir de mer intressanta.
Och steg två?
- Att lägga till nya chokladbitar. Det finns många kreativa idéer. Vi skulle bland annat kunna använda samma modell som Upptäckardagen, som har blivit en succé i maj. Det finns många hembygdsgårdar och kyrkor man skulle kunna åka runt till även i december, och gärna få in barnperspektivet. Allt behöver inte vara kommersiellt. I Bullerbyn skulle man kunna visa hur man gör julkärvar, i Barnfilmbyn kan man rulla Astrids julfilmer...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om