Så löser kommunen säkerheten - här är nya cheferna

Vimmerby kommun presenterar nu den tillfälliga lösningen på chefspositionerna inom räddningstjänsten.

Kommunen har hittat en tillfällig lösning på organisationen inom räddningstjänsten.

Kommunen har hittat en tillfällig lösning på organisationen inom räddningstjänsten.

Foto: Dennis Pettersson/Arkiv

Vimmerby2020-04-23 14:24

Den sista april upphör avtalet om gemensam räddnings- och säkerhetskyddschef med Västerviks kommun. 

Kommunen har nu i ett pressmeddelande på sin hemsida meddelat hur lösningen ser ut för räddningstjänstens organisation. I varje fall för tillfället. 

Nuvarande brandmästare Ola Ståhlgren ta på sig uppdraget som tillförordnad räddningschef. Interim verksamhetschef blir Håkan Ilestrand, som kommer att jobba på 75 procent. Han har tidigare varit inhyrd som ekonomichef på kommunen. 

I rollen som tillfällig säkerhetsskyddschef kommer kommundirektör Carolina Leijonram att finnas. 

Blir det några andra arbetsuppgifter som får stå tillbaka när också detta ligger på ditt bord?

"Som kommundirektör är jag också den som leder kommunens krisledningsgrupp, som för närvarande också är aktiverad p g a covid-19. Bedömningen är att jag redan hanterar en hel del frågor på grund av pandemin. Det är snarare så att den situationen påverkar att andra uppgifter får stå tillbaka än jag formellt, under en begränsad tid, får rollen som säkerhetskyddschef." skriver Carolina Leijonram i ett mail. 

– Det känns väldigt skönt att vi nått en lösning där vi får hjälp att stötta verksamheten på ett tryggt och bra sätt. Jag vill dock poängtera att det är en tillfällig lösning och att vi även fortsatt är öppna för såväl samverkan som samarbeten över kommungränserna, säger Jacob Käll, kommunstyrelsens ordförande i pressmeddelandet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!