7 500 gäster besökte Astrid Lindgrens Värld första helgen

Astrid Lindgrens Värld satsade på att utöka första helgen på höstlovsöppet. Nu hoppas parken på att kunna slå tidigare rekordsiffrorna.
– Vi har haft en jättebra helg, vädret har verkligen varit med oss också. Så det är superkul, säger vd Joacim Johansson.

"Fredagen var en jättebra dag direkt. Vi hade 2500 gäster redan då och dryga 3000 på lördagen", säger Joacim Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld.

"Fredagen var en jättebra dag direkt. Vi hade 2500 gäster redan då och dryga 3000 på lördagen", säger Joacim Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2024-10-21 11:57

Tidigare år har ALV haft öppet lördag till söndag vecka 42 men för att nå fler internationella gäster satsades det i år på att ha öppet ytterligare en dag. 

– Danskarna har sitt höstlov vecka 42 så det var därför som vi ville pröva att ha öppet även på fredagen. Det blev verkligen lyckat. Vårt mål var 5 000 besökare under de här tre dagarna och vi hade 7 200, berättar Joacim Johansson. 

– Det märktes verkligen att det var mycket internationella gäster. När jag själv gick runt i parken under fredagsförmiddagen så var det många danska röster och även tyska. 

undefined
Höstlovsöppet startade i år redan fredagen den 18 oktober.
undefined
Tusentals besökte Astrid Lindgrens Värld under första helgen på höstlovsöppet.

Gör det här att ni tänker utöka med antal dagar kommande år också?

– Det var första gången som vi hade öppet den där fredagen och med facit på hand så var det helt rätt val. Så det är inte omöjligt, även om vi inte hunnit bestämma någonting än.  

Nu öppnar parken upp igen för höstlovet 26 oktober till 3 november. Förra året kom drygt 40 000 gäster och i år är förhoppningen att den siffran ska öka så att 2019 års rekord ska kunna slås. 

– Bokningsläget är ungefär som ifjol, så det ser bra ut. Men vädret är verkligen avgörande. Blir det bara okej så kan det med tillförsikt bli ett väldigt bra höstlov också, säger Joacim Johansson. 

– Sedan för att slå rekordet för hela säsongen så måste det komma uppemot 50 000 gäster. Då slår vi 2019 års säsongsrekord med 537 000 gäster. Även om det är våldsamt mycket och blir tufft så ska vi inte ge upp den målbilden. Med tanke på hur det har börjat så har det börjat väldigt bra.

undefined
"Vi ser egentligen inga utmaningar. Det har gått bra hela säsongen och det ser ut att fortsätta så", säger Joacim Johansson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!