Så många blir det på Sommartorget

Det har inte direkt varit någon rusning av verksamheter som vill ha plats på Sommartorget i år. Trafikingenjör Maria Åkerö hade gärna sett flera sökande.

Maria Åkerö på Vimmerby kommun hade gärna sett fler entreprenörer som varit intresserade att ha verksamhet på Sommartorget.

Maria Åkerö på Vimmerby kommun hade gärna sett fler entreprenörer som varit intresserade att ha verksamhet på Sommartorget.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2019-04-29 06:00

Varje sommar byter torget i Vimmerby skepnad. Med serveringar och ett stort område som lockar till lek och bus.

– Sommartorget börjar alltid byggas måndagen efter vårmarknaden (sista lördagen i maj) och avslutas sista augusti, beskriver trafikingenjör Maria Åkerö.

Företagare som vill ha en central uteservering eller dylikt i sommar har kunnat ansöka om en plats på torget. Redan i december bjöd Vimmerby kommun in företag till Sommartorget, detta år med en ansökningstid angiven. I kommunens inbjudan framgick att platserna skulle fördelas så att så många som möjligt skulle få plats. Sista ansökningsdag gick ut i mitten av januari men kommunen valde att förlänga ansökningstiden. Men det gav inga nya ansökningar. Totalt har fyra ansökningar inom café- och restaurangbranschen lämnats in, vilket är lika många som förra året.

Maria Åkerö säger att kommunen gärna sett fler sökande.

Hur många får plats?

– Vi är begränsade av den ytan som finns och sen beror det på hur stor yta man vill ha.

Har sommartorget varit för dåligt marknadsfört?

– Det skulle jag inte vilja påstå, svarar hon.

Hur upplägget ser ut för 2020 vet de inte än.

– Det kan vi inte säga förrän efter säsongen. Det har vi inte diskuterat än, säger Åkerö.

Ett komplett underlag inför avtalskrivning håller på att slutföras.

– Jag har ännu ej fått underlaget men det är på gång i närtid, säger Sandra Tovaldsson, mark- och exploateringsingenjör, som har uppgiften att skriva avtal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om