Så många åkte fast för fortkörning under trafikveckan

27 bilister körde för fort när polisen hade extra koll på trafiken i Hultsfred och Vimmerby i förra veckan. En av dem så mycket för fort att körkortet drogs in. Nu satsar polisen för att kunna kolla hastigheten ännu mer.

27 fortkörare stoppades av polisen i Hultsfreds- och Vimmerbyområdet när polisen hade nationell trafikvecka. En av dem miste körkortet på grund av fortkörning.

27 fortkörare stoppades av polisen i Hultsfreds- och Vimmerbyområdet när polisen hade nationell trafikvecka. En av dem miste körkortet på grund av fortkörning.

Foto: Thomas Möller

Vimmerby2021-03-15 21:00

Det konstaterar Gabriella Bodger, chef för ingripandegruppen hos polisen i Vimmerby och Hultsfreds kommuner, när hon summerar förra veckans trafikinsatser på vägar och gator runt om i området under polisens nationella trafikvecka.

– Vi har haft en del kontroller mellan våra ordinarie ingripandeuppdrag, och bland annat varit på riksväg 23/34 både utanför Södra Vi och mellan Vimmerby och Hultsfred. Vi har också haft kontroller i flera av orterna. Vi brukar försöka vara där allmänheten ringer och vill att vi ska kolla hastigheten, säger hon.

Under veckan åkte totalt 27 bilister fast för fortkörning. En av dem blev av med körkortet.

– Jag vet inte exakt var den bilisten stoppades, men utgår från att det var på riksvägen och hastigheten var då 31 kilometer eller mer för fort.

– 27 fortkörare är ganska mycket, och det är bara de vi kommit åt. Det är långt fler som kör för fort, säger hon.

undefined
Polisens gruppchef Gabriella Bodger räknar med att kunna öka trafikövervakningen nu när gruppen i grunden är komplett. "Men vi lånar fortfarande ut personal till gränsbevakningen".

Gabriella Bodger räknar med att trafikövervakningen ska öka i de båda kommunerna. Veckan före trafikveckan utbildades ytterligare fyra poliser i att mäta med laser.

– Det gör att vi ska kunna öka trafikövervakningen efter hand.

Polisgruppen har fått flera nya poliser senaste året, men även om gruppen nu är komplett på pappret med 16 poliser, lånar man fortfarande ut personal till gränsbevakningen.

– Så länge det fortgår är vi inte fullt bemannade här hemma.

Karta: Vimmerby och Hultsfred
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!