Så många vill bli rektor på AL-skolan

Det har varit högt söktryck på den lediga rektorstjänsten för F-6 på Astrid Lindgrens skola. ”16 sökande, varav fem är verksamma i rollen som rektor idag och många erfarna sökande med bra lärar-cv”, säger grundskolechefen Caroline Ålund.

Grundskolechef Caroline Ålund konstaterar att rektorstjänsten för F-6 på Astrid Lindgrens skola verkar attraktiv. Många sökande, och sökande med bra cv.

Grundskolechef Caroline Ålund konstaterar att rektorstjänsten för F-6 på Astrid Lindgrens skola verkar attraktiv. Många sökande, och sökande med bra cv.

Foto: Martina Gradian

Vimmerby2024-04-30 06:00

I början av april kom beskedet att Anna Ljungqvist, rektor för låg- och mellanstadiet på Astrid Lindgrens skola, sagt upp sig.

När söktiden gick ut i söndags hade 16 personer sökt jobbet. Grundskolechef Caroline Ålund är positiv och säger att hon är förväntansfull.

Av de sökande är fem rektorer idag.

– Och ett antal som inte är rektorer, men arbetat länge som lärare och har en erfarenhet som gör att man absolut kan passa för jobbet, någonstans måste man börja. Att det varit högt söktryck och bra sökande är roligt både för arbetsgivare och de som är sökande och blir utvalda.

Vad händer nu?

– Vi har ett urvalsmöte med HR-avdelningen och kommer att börja med intervjuer med fyra-fem personer. Det är klart att det är lite brådskande utifrån vetskapen att många kan ha tre månaders uppsägningstid och vi vill att den nya rektorn gärna ska komma veckan innan skolstart, för att hinna träffa lärarna.

Parallellt går rekryteringen av rektor till Södra Vi, Djursdala och Brännebro in i slutskedet.

– Vi har haft 13 sökande till den tjänsten, även där är det personer som jobbar som rektor idag som sökt. Vi har haft intervju med fyra kandidater, som också facket träffat och har ett möte på fredag där ska vi se vilken kandidat vi ska erbjuda tjänsten, så är planen. Båda rekryteringsprocesserna har varit mycket bättre än jag trott. Det känns tryggt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!