Så övervakas du i centrala Vimmerby

Känner du att storebror iakttar dig när du promenerar på stadens gator och butiker? I så fall känner du helt rätt. I mörkret och mitt på ljusa dagen, i butiker och på allmänna platser – ja, nästan överallt finns risken att du passerar en övervakningskamera.

Karta över centrala Vimmerby där registrerade övervakningskameror är markerade med röda ringar.Karta: Google Maps

Karta över centrala Vimmerby där registrerade övervakningskameror är markerade med röda ringar.Karta: Google Maps

Foto:

Vimmerby2016-11-21 08:00

Totalt finns det ett 250-tal registrerade övervakningskameror i Vimmerby kommun. Av dessa är ungefär 95 procent placerade i Vimmerby stad, medan de övriga återfinns i Storebro, Frödinge och i Tuna.

På följande gator i centrala Vimmerby finns – enligt Länsstyrelsens dokumentation – aktiva övervakningskameror uppmonterade: Mässbrogatan, Stora Torget, Sevedegatan, Norrtullsgatan, Magasinsgatan, Falkängsgatan, Södra Industrigatan, Rönnbärsgatan och Drottninggatan.

Varierade verksamheter

Verksamheterna där kameror används sträcker sig från allt till butiker och företag till banker och turistmål.

Exempelvis har både Astrid Lindgrens Näs och Åbro tillstånd för övervakning.

Utöver de utplacerade kamerorna finns ett antal ansökningar som gjorts till Länsstyrelsen – men där inga kameror (som anmälts att de tagits i bruk) finns registrerade.

Notera att kartan och redogörelsen ovan endast gäller anmälda kameror. Hur stort mörkertalet av oanmälda – och därmed olagliga – kameror är, kan vi bara gissa oss till...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om