Så ser planerna ut för årets sommartorg

Med drygt två månader kvar till sommaren är planeringen för årets sommartorg igång. "Vi vill få dit lite nya saker, sen får vi se vad det blir", säger gatuchef Roger Lindell.

En bild från sommartorget 2021. Den 19 april ska politiken ta beslut om hur trafiken ska ledas i år.

En bild från sommartorget 2021. Den 19 april ska politiken ta beslut om hur trafiken ska ledas i år.

Foto: Elin Elmström

Vimmerby2022-03-22 07:00

Planen är ett sommartorg som liknar det som var förra året, berättar Roger Lindell.

– Hur trafiken ska ledas beslutar politiken. Men sommartorget i sin helhet är upplagd för att se ut som förra året. 

Förslaget som ligger är att parkeringen försvinner från torget, förutom en handikapplats som blir kvar. Det föreslås också ett avsmalnat farthinder på Sevedegatan framför stadshotellet, precis som tidigare. Beslutet ska tas av kommunstyrelsen den 19 april. 

Hur tänker ni med lekmöjligheter blir det samma som tidigare?

– Vi ser inte några större förändringar utan planerar att ha båten och stugorna som tidigare. Vi har lite planer på att tillföra lite extra saker, som till exempel ett pingisbord. 

Enligt förslaget så ska det återigen finnas plats för daglig torghandel på sommartorget. Under förra årets säsong var det en del bråk mellan två torghandelsaktörer. Roger Lindell berättar hur man planerar att förhindra att liknande problem uppstår:

– Vi har flera platser centralt för handel, en av dessa finns på sommartorget. Förra året hade vi några aktörer som inte kom överens med varandra. Men med fler platser så kan vi separera dem som inte kommer överens. 

För aktörer som driver fasta verksamheter kring torget finns det redan nu möjlighet att ansöka om platser för uteserveringar.

– Vi har inte hört något annat än att de som haft tidigare år söker i år också. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!