Så stor andel har vaccinerats i Vimmerby

Region Kalmar län fortsätter att, tillsammans med Gotland, ha vaccinerat störst andel av befolkningen. I Vimmerby har nu 8,3 procent fått sin första dos och i Hultsfred 10,9.

Kalmar län klarar vaccineringen bättre än genomsnittet för riket så här långt.

Kalmar län klarar vaccineringen bättre än genomsnittet för riket så här långt.

Foto: Johan Nilsson/TT

Vimmerby2021-03-05 13:42

Region Kalmar län redovisade i ett pressmeddelande på fredagen sina senaste uppgifter om hur vaccineringen mot covid-19 framskrider, hämtade ur vaccinationsregistret. Där framgår att 21 166 till och med onsdagen den 3 mars fått minst en dos vaccin. 11 742 har fått sin andra dos och är därmed färdigvaccinerade.

Från Folkhälsomyndighetens senaste veckouppdatering, som bygger på uppgifter fram till och med februari månads utgång, framgår att Region Kalmar län tillsammans med Gotland fortsätter ha den högsta andelen vaccinerade. För Kalmar läns del uppgick andelen till 9,7 procent av den vuxna befolkningen, jämfört med 6,5 procent i riket. Andelen som fått den andra dosen i Kalmar län var 5,6 procent mot rikets 3,4 procent.

– Nationellt står vi oss mycket väl. Glädjande är också att vi nu kan använda Astra Zenecas vaccin för alla över 18 år, kommenterar Marie Ragnarsson, vaccinsamordnare för regionen.

Enligt Folkhälsomyndighetens hemsida är de senaste uppgifterna från Vimmerby kommun att 1  045 fått den första dosen, motsvarande 8,3 procent och 485 den andra, motsvarande 3,9 procent. Hultsfreds kommun har kommit lite längre. 1 192 har fått första dosen, motsvarande 10,9 procent och 610 har fått den andra dosen, vilket motsvarar 5,4 procent.

I gruppen 90 år och äldre har 78 procent fått den första vaccinsprutan och 58 procent den andra. För hela landet är motsvarande andel 69 procent, respektive 41 procent.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!