Julmarknad på innergården mitt i stan

Hemvändande fotografen Felicia Lundberg trivdes på julmarknaden på innegården hos Villa Vimmerby. "Det finns en sån företagsmiljö i Vimmerby där kreativa företagare går ihop och lyfter varandra, och det är Janna väldigt bra på" säger hon.

Cathrin Åhlén och Janna Corneliusson avslutar marknadsåret 2022 med en julmarknad de tycker blivit bättre än den första de höll i fjol. Utöver de tre numera årliga marknaderna har de planer på andra evenemang fram över.

Cathrin Åhlén och Janna Corneliusson avslutar marknadsåret 2022 med en julmarknad de tycker blivit bättre än den första de höll i fjol. Utöver de tre numera årliga marknaderna har de planer på andra evenemang fram över.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2022-12-07 17:53

Med julmarknaden sluter arrangörerna Janna Corneliusson och Cathrin Åhlén sitt marknadsår som började med en trädgårdsmarknad under våren, en skördemarknad i augusti och så nu en julmarknad. Den andra i ordningen.

– Vi tycker det är Vimmerbys mysigaste lilla julmarknad med ett tiotal utställare med en massa fina och roliga grejer, och vi tycker det blivit mycket finare i år, säger de.

Redan kort efter öppningsdags började folk strömma in till Villa Vimmerbys innergård på Storgatan.

Bland annat har årets julmarknad vidgats ut med livemusik och matservering i det som en gång i tiden varit både tryckeri och bageri. Dit sökte sig en hel del besökare redan tidigt på onsdagskvällen för en värmande soppa eller en fika och för att lyssna på sång och musik.

Chrisa Ask från Vimmerby var på sitt första marknadsbesök på innergården.

– Det har inte blivit av tidigare, men det här känns ju jättemysigt, säger hon.

undefined
Lovisa Styrbjörn från Blomsterträdgården i Nyshult var en av utställarna på Villa Vimmerbys julmarknad.

Bland utställarna fanns Lovisa Styrbjörn från Blomsterträdgården i Nyshult.

– Kul att träffa andra hantverkare och bra tillfälle att visa de produkter vi har, säger hon.

Fotografen Felicia Lundberg, som tagit med sig sitt företag hem till sina rötter i Vimmerby efter att ha bott och verkat i både Stockholm och Jönköping, jobbar med olika familjefotograferingar.

– Det här är stans mysigaste innergård, så det är klart att det ska vara en julmarknad här.

undefined
Lagom med snö, lite kallt, marschaller och mycket ljus fick både utställare och besökare att trivas på julmarknaden.
undefined
Fotoföretagaren Felicia Lundberg har vänt hem till sina rötter i Vimmerby och tagit företaget med sig. Hon uppskattar den kreativa företagsmiljön i Vimmerby.
undefined
Chrisa Ask från Vimmerby gjorde sitt första besök på innergården mellan Storgatan och Stångågatan. Hon tittade bland annat på hemgjorda knivar och ljus.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!