Lagom stort riv efter nya tomterna i Nybble

På måndagsmorgonen släpptes tomterna i Vimmerbys nya villaområde. "Det kom in flera intresseanmälningar direkt", säger mäklaren Susanne Gustafsson.

"Man har nära till centrum och en anknytning direkt till stan men samtidigt en landsbygd med jättefina strövområden på andra sidan", säger mäklaren Susanne Gustafsson om tomternas läge.

"Man har nära till centrum och en anknytning direkt till stan men samtidigt en landsbygd med jättefina strövområden på andra sidan", säger mäklaren Susanne Gustafsson om tomternas läge.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2022-05-23 18:00

På måndagsmorgonen släpptes kommunens 19 nya villatomter i området Nybble. Intresset visade sig vara ungefär så stort som man väntat sig. 

– Det kom in flera intresseanmälningar direkt vid klockan 9 och just nu är 7 stycken tomter bokade, säger Susanne Gustafsson, mäklare på Länsförsäkringars Fastighetsförmedling.

undefined
Så här ligger tomterna i området. Kartan visar också storleken tomt för tomt. Priset ligger på 310 000 för de minsta och 460 000 för den största tomten.

Villatomterna är uppdelade i rader där fastighetsbeteckningarna inleds med Fåret, Geten, Lammet, Baggen och Killingen. De varierar i storlek från 953 till 1152 kvadratmeter och priserna ligger mellan 310 000 och 460 000 kronor, beroende på storlek. För de tomter som redan är reserverade verkar det dock vara främst läget man gått efter, snarare än storlek och pris. 

– Vi var beredda redan innan på att intresset skulle vara stort. Vi har ytterligare någon eller några intresserade som ska fundera och återkomma med besked. Hur lång tid det kan ta innan alla är reserverade är jättesvårt att svara på, säger Susanne Gustafsson.

undefined
De 19 villatomterna kommer att ligga på gator norr om äldreboendet och förskolan, som kommunen ska bygga närmast Nybblevägen under 2023 och 2024.

Vad tror du att det är som lockar med de här tomterna? 

– Man har nära till centrum och en anknytning direkt till stan men samtidigt den landsbygd med jättefina strövområden på andra sidan. Det är också ett område som är lite kuperat, vilket göra att det blir mer liv

Utöver villatomterna och de kommunala byggnationerna har också Astrid Lindgrens Värld långt framskridna planer på ett personalboende i området, det är tänkt att ligga i hagen söder om Nybblevägen, säger Susanne Gustafsson.

På bilden ses Susanne Gustafsson, 
fastighetsmäklare på Länsförsäkringar i Vimmerby, Ola Gustafsson (KD), ordförande i Samhällsbyggnadsutskottet samt mark- och exploateringsingenjören Sandra Lövsjö.
På bilden ses Susanne Gustafsson, fastighetsmäklare på Länsförsäkringar i Vimmerby, Ola Gustafsson (KD), ordförande i Samhällsbyggnadsutskottet samt mark- och exploateringsingenjören Sandra Lövsjö.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!