Återstart för Alice: "Har många framtidsplaner"

Efter föräldraledighet är Alice Hartvig nu igång med sitt musikaliska företag igen. "Jag har många framtidsplaner", säger hon.

Alice Hartvig blev mamma till sonen Bill för tre månader sedan. Nu smyger hon igång och jobbar igen med sitt sång- och musikföretag Klang Studio.

Alice Hartvig blev mamma till sonen Bill för tre månader sedan. Nu smyger hon igång och jobbar igen med sitt sång- och musikföretag Klang Studio.

Foto: Eva Harrysson

Vimmerby2023-02-27 18:00

Alice Hartvig tog en paus med Klang Studio efter höstlovet för att vara föräldraledig. Sonen Bill föddes för tre månader sedan. Under intervjun ligger han tryggt i mammas famn.

– Det har varit svårt att veta när det kunde funka att börja jobba igen men nu har jag bestämt mig för att smyga igång med körerna. Sedan årsskiftet har jag också haft några bokade lektioner. Bill är en väldigt "snäll" bebis som är lätt att ha med sig och jag har landat i att det känns bra att börja jobba nu, det handlar bara om 20-25 procent och mycket förberedelsearbete kan jag göra hemma när Bill sover, säger Alice Hartvig. 

Fyra av fem körer startar nu i veckan. 

– Ungdomskören ligger tyvärr på is, jag har märkt att det är svårt att dra folk till den. Jag hade ett litet gäng förra året, men sedan skulle de börja gymnasiet och försvann från stan. Barnkören däremot är det jättestort intresse för, det var 30 barn i höstas, vilket är mer än fullt och till den här terminen blir det begränsat antal platser. I nuläget är det ett 15-tal anmälda. 

Alice Hartvig startade Klang Studio i september 2021. Verksamheten vänder sig till både amatörer och rutinerade och består idag av flera delar: Körsång, individuella sånglektioner, instrument och studio. Men det finns fler visioner. 

– Jag skulle gärna vilja expandera och det finns många tankar om vad jag vill göra, säger hon. Min lokal är i minsta laget, framför allt när vi samlas med körerna, så jag skulle på sikt vilja ha något större. 

Alice Hartvig funderar också på nya inslag: Ljudteknikerworkshops, låtskrivargrupp, och en instrumentkarusell där man får testa olika instrument och sedan bilda ett band, är bara några av idéerna som gror. 

– Jag skulle också gärna vilja jobba med personer med funktionsvariationer och sång och musik som friskvård. Det finns så mycket tankar men de behöver såklart konkretiseras innan de kan bli verklighet och det blir i så fall till hösten som tidigast. 

Alice Hartvig har själv sjungit hela sitt liv.

– Jag började i kör när jag var sex år och sedan dess har jag sjungit. Idag tar jag sånguppdrag, exempelvis vid bröllop, dop och begravningar, samt trubaduruppdrag med min sambo Fredrik Söderlund under namnet Duå. Jag sjunger också i ett metalband, de andra medlemmarna finns i Piteå och Luleå så vi träffas mest online. 

Alice Hartvig brinner för sång och musik och är själv utbildad sångpedagog och musiklärare.
Alice Hartvig brinner för sång och musik och är själv utbildad sångpedagog och musiklärare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!