Sabotage mot Ceosvallen

Om sex dagar inleds den 38:e upplagan av Bullerby Cup. Då tyckte någon person att det var lämpligt att sladda runt med ett fordon på fotbollsplanerna. - Det är inte katastrof, men det känns väldigt onödigt, säger vaktmästaren Jonas Johansson.

Lämnade avtryck. Någon eller några sladdade runt med ett fordon på Ceosvallen under torsdagsnatten.

Lämnade avtryck. Någon eller några sladdade runt med ett fordon på Ceosvallen under torsdagsnatten.

Foto:

Vimmerby2014-07-19 04:05


På torsdag stormar 3 000 ungdomar in på Ceosvallen när kommunens i särklass största evenemang inleds. Men alla verkar inte uppskatta fotbollsfesten.
När vaktmästaren Jonas Johansson skulle klippa gräset under fredagseftermiddagen upptäckte han att ett fordon sladdat runt på en del av gräsytan.
- Jag blev väldigt överraskad och har aldrig sett något sånt här förut. Nu hade vi tur i oturen, men det känns väldigt onödigt. Jag vet inte varför man gör såhär.
Under lång tid har Vimmerby haft vissa problem med buskörning under nätterna. Nu verkar inte ens fotbollsplanerna vara fredade.
- Vi vill ha det här området fritt och man ska känna att det är ungdomarnas fält. Vi vill inte ha några murar eller stängsel runt området. Det ska vara allmänhetens plats. Därför känns det här extra tråkigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om