Saga går i skolan i Thailand efter lovet

I dag åker Saga Passmark, 8, med mamma och pappa till Thailand, precis som så många andra svenska barn så här års. Men för Saga blir semestern lite annorlunda. Den blir lång. Och hon ska gå i skola i Kamala, Phuket. - Det ska bli roligt, och konstigt också.

Vimmerby2009-12-09 07:14


Åttaåriga Saga Passmark har fullt upp. Det ska hej-då-lekas med kusinen Nelli och hästar och hund ska också kramas om lite extra när det är dags att åka på långsemester i Thailand.
- Hon är resvan och jag tror hon är den som tar det här lugnast av oss allihop, säger pappa Henrik Carlsson, som just nu har mest bekymmer med väskor och bagage som ligger på nivån "för mycket".
Mamma Louise Passmark säger att det mesta är lite omvälvande, så här två timmar innan det är dags att sätta sig i bilen och åka till Göteborg. I morgon förmiddag (läs idag) sätter de sig på planet.
- Det här är en drömresa vi haft planer på i flera år, och nu är vi äntligen här.
Men att den resglada familjen skulle välja just Thailand var ingen självklarhet. Inte förrän i julas i fjol, när Henrik fick med sig Louise under det effektiva hotet "blir det inte Thailand åker vi ingenstans".
- Problemet är att jag är flygrädd, och 14-15 timmar i luften är ingenting jag längtar efter, säger Louise.
Efter den semestern var de som så många andra svenskar - närmare 400 000 åker trots allt just till Thailand varje år - frälsta.
- Vi gillar allt. Solen, värmen, maten, folket och det finns ju så mycket svenskar där att det är helt galet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om