Säger ja till Oxgårdens expansion

En lösning för utbyggnationen av Oxgården rycker allt närmare. Nu är detaljplanen ute för granskning - och ett antagande väntas under januari månad. - Jag känner att det blir en väldigt bra lösning för alla parter, säger Oxgårdens ägare Staffan Samuelsson.

Såhär är det tänkt att Oxgården nybyggnation ska se ut. Fastigheten till höger är Norrgårdens förskola. Bild: Oxgården

Såhär är det tänkt att Oxgården nybyggnation ska se ut. Fastigheten till höger är Norrgårdens förskola. Bild: Oxgården

Foto:

Vimmerby2014-10-24 06:23


I mars månad berättade vår tidning om konflikterna runt Oxgårdens expansion. Samuelsson vill utöka sin anläggning med drygt hundra bäddar. Men både Vimarhem, vars hyresgäster bor tätt intill, och föreskoleverksamheten, som också ligger vägg i vägg, var skeptiska till att sälja mark till Oxgården.
Efter flera turer har parterna kommit överens om en kompromiss som innebär att Samuelsson får köpa 2 000 kvadratmeter, vilket är den asfaltsbelagda ytan på området idag. Dungen blir kvar.

Antas i januari
I onsdags ställde sig barn- och utbildningsnämnden positiv till detaljplanen.
- Vi är nöjda med detaljplanen och det går att ha både förskola och hotell på området. Vi har aldrig propsat på det området som säljs, men sagt att dungen är viktig för barnens utemiljö, säger Birgitha Sahlin.
- Detaljplanen har varit ute på samråd och ska ut på granskning i november. Ett antagande ska tas i januari och det verkar lösa sig bra, säger planarkitekten Regina Laine.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om