Sagolada till barnen

Sommarens utställning med Astrid Lindgrens tavlor på Näs har setts av drygt 5 000 besökare. Nu förbereds höstens satsning med sagolada bland halmbalar och spindelväv. - Barn behöver känna stillhet, dofterna och stämning, säger Anneli Karlsson, utställningsproducent och pedagog på Astrid Lindgrens Näs.

Vimmerby2008-09-24 06:26


Utställningen "Astrid Lindgrens tavlor - konsten i hennes hem på Dalagatan" har packats ner. Sedan vernissagen den 15 juni har den setts av mer än 5 000 besökare.
- Det har varit mycket roligt att kunna erbjuda denna utställning till våra besökare under sommaren, säger Kjell Åke Hansson, vd för Astrid Lindgrens Näs.
Marknadsförare Charlotta Lindkvist tror också att många fått en ny bild av Astrid som person genom hennes privata tavlor.
- Dessutom var hon oerhört omtänksam. När vi gjort vår research har vi kunnat konstatera att hon fått en personlig kontakt med många av konstnärerna.
Just nu är förberedelserna igång med något alldeles nytt på Näs - en av byggnaderna på den gamla arrendegården som länge använts som förråd, ska bli en magisk plats.
- En sagolada, säger Anneli Karlsson, ny utställningsproducent som också kommer att arbeta som pedagog mot skolorna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om