Sagolikt gott

Efter tio isterbandsprovsmakningar hittas sorten med rätt syrlighet. En lagom stor kycklingsallad - vad väger den. Exakt? Just nu provlagas sommarens mat i Astrid Lindgrens Värld med stjärnkocken Fredrik Eriksson i spetsen. - Astrid Lindgrens Värld är i sig ganska unikt. Och jag tror att de flesta av oss vill smaka av bygden vart vi än reser.

Också en macka ska vara exakt. Under åtskilliga timmars provlagning sätter det här gänget prägel på sommarens meny i Astrid Lindgrens Värld. Från vänster Hanna Wiik-Hansen, Långbro Värdshus, Mikael Ahlerup, vd ALV, Ola Gunnarsson, kökschef ALV, Nasser El Harbiti, förstekock Restaurang Linnea i ALV, Sara Hedblom, food and beverage manager ALV och Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus.

Också en macka ska vara exakt. Under åtskilliga timmars provlagning sätter det här gänget prägel på sommarens meny i Astrid Lindgrens Värld. Från vänster Hanna Wiik-Hansen, Långbro Värdshus, Mikael Ahlerup, vd ALV, Ola Gunnarsson, kökschef ALV, Nasser El Harbiti, förstekock Restaurang Linnea i ALV, Sara Hedblom, food and beverage manager ALV och Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus.

Foto:

Vimmerby2011-04-15 06:15


För några år sedan åkte hamburgarna och pommes fritsen ut från Astrid Lindgrens Värld.
- Det var då vi bestämde oss. Att laga riktig mat, så långt det är möjligt från grunden och med lokalt producerade råvaror, säger vd Mikael Ahlerup.

God respons
Att fösa ut den traditionella snabbmaten från en nöjespark som riktar sig till småbarnsfamiljer och istället plocka in isterband och strömming kan tyckas vågat.
- Men vi har sett att vi är på rätt väg. I våra omfattande gästenkäter har vi fått fantastisk respons på vår matsatsning, säger Sara Hedblom, food and beverage manager i ALV.
Förra året tog man steget fullt ut när man började samarbeta med krögaren och prisbelönte kocken Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus.
Just nu är han i Vimmerby med sin kallskänkschef Hanna Wiik-Hansen för att tillsammans med de matansvariga i den småländska sagoparken provlaga menyer, kvalitetssäkra råvaror och ta fram manualer som kommer att bli a och o för sommarpersonalen när allt ska gå i ett huj. Två Nobelmiddagar varje dag, typ.
- För mig är det viktigt att gästerna trivs och har det bra - och att maten smakar bra, förstås. Astrid Lindgren är så väldigt mycket mat och matminnen för oss. Jag kan bara blunda och känna smaker av ättika, rökt bog, det salta fläsket...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om