Säkert endast sommmartid

Boende vid Nossen utanför Vimmerby får inget gehör hos kommunen om sänkt hastighet och en gång- och cykelväg för en mer säker skolväg.

Vimmerby2012-11-19 07:21

Kommunen anser att det för närvarande räcker att hastigheten sänks under sommaren när det är mer trafik och gott om campinggäster.
Sedan skolskjutsen upphört har boende i villaområdet vid Nosshult vänt sig till kommunen och efterlyser bland annat gång- och cykelväg till och ifrån området. Föräldrarna vill också att högsta tillåtna hastighet sänks på gamla Tunavägen från 70 till 50 kilometer i timmen förbi bostadsområdet.
Teknik- och serviceförvaltningen som ansvarar för trafikfrågorna har gått igenom ärendet och kommer fram till att det är för lite trafik för att sänka hastigheten. Mätningar visar att det kör i snitt 23 bilar per timme förbi området utanför sommarsäsongen. Och även om högsta uppmätta hastighet ligger på 109 kilometer, anser kommunen inte att en sänkning till max 50 kilometer är befogad. Förutom om sommaren då trafiken är betydligt högre och många fler oskyddade trafikanter rör sig utmed vägen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om