Sålde knark till Vimmerbyungdomar

De har sålt amfetamin, cannabis och narkotikaklassade läkemedel. En av dom har också sålt dopingpreparat.
Två unga Vimmerbybor åtalades på fredagen i den knarkhärva polisen nystat upp.

Vimmerby2011-10-15 04:06

Flera yngre Vimmerbybor har också åtal att vänta för att de köpt knark.
Den 28-årige Vimmerbybo som suttit häktad sedan i mitten av september misstänkt för flera narkotikabrott åtalades på fredagen.

Sålt knark
Enligt kammaråklagare Åsa Adolfsson har mannen sedan januari i år fram tills han greps i mitten av september sålt olika typer av knark. Enligt åtalat har minst sju personer köpt amfetamin och cannabis av mannen.
Han har också förmedlat kontakter mellan köpare och knarksäljare. När polisen slog till mot honom hade han såväl amfetamin, cannabis och flera olika sorter narkotikaklassade läkemedel i sin bostad. Mannen har också sålt 60 tabletter av ett amfetaminlikande preparat till den medåtalade, en 24-årig Vimmerbybo.
Den mannen, som anhölls i mitten av september, men som släpptes efter tre dagar, åtalas nu för en lång rad brott.

Doping och misshandel
Fyra punkter handlar om narkotikabrott, där han i några fall sålt både cannabis och amfetamin till ett flertal olika personer. Han har också sålt vidare en del av de tabletter han köpt av 28-åringen. 24-åringen har också sålt dopingpreparat till en yngre kvinna. 24-åringen åtalas dessutom för att han vid två tillfällen, dels hösten 2010, dels i januari i år, har kört bil i narkotikapåverkat skick och utan körkort i centrala Hultsfred.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om